Skip to main content

Geniet van je vrijheid

Met een balansrolstoel heb je meer bewegingsvrijheid om te genieten van het leven buiten.
Plan meteen een proefrit

Wat is een balansrolstoel?

Een balansrolstoel, ook bekend als een “Segway-rolstoel” of “Zit-Segway”, is een opmerkelijke uitvinding die geavanceerde Segway-balans technologie integreert in een rolstoel. Dit unieke voertuig biedt een geheel nieuwe ervaring aan gebruikers. Het meest opvallende kenmerk van de balansrolstoel is het vermogen om soepel te rijden op twee parallelle wielen, waardoor snelheden tot wel 20 km/u mogelijk zijn. Dankzij deze eigenschap is de balansrolstoel inzetbaar op bijna iedere ondergrond, of het nu gaat om offroad terreinen, zoals gras, bospaden, grind, strand of sneeuw, of om onroad situaties zoals kinderkopjes, stoepen en slecht wegdek. Hiermee biedt de balansrolstoel een oplossing voor mobiliteit op terreinen waar traditionele rolstoelen vaak beperkingen ondervinden.

Bovendien is de balansrolstoel erg compact en gemakkelijk mee te nemen in een middenklasse auto, waardoor gebruikers flexibel blijven in hun dagelijkse activiteiten.

Gebruikers hoeven slechts minimale handelingen uit te voeren om de rolstoel in beweging te krijgen. De geavanceerde balanstechniek zorgt ervoor dat de machine perfect in balans blijft en heel soepel te besturen is.

Voor wie is een balansrolstoel geschikt?

In principe is een balansrolstoel geschikt voor iedereen met een loopbeperking. Of je nu een permanente of tijdelijke mobiliteitsbeperking hebt, de balansrolstoel biedt een veelzijdige oplossing. Echter, er zijn wel minimale vereisten waar gebruikers aan moeten voldoen om de balansrolstoel veilig te kunnen gebruiken.

Wil je weten of een balansrolstoel geschikt is voor jouw specifieke situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Wij bij Over de Maes staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het vinden van de juiste balansrolstoel.

Innovatief en stabiel

Ontdek onze innovatieve en stabiele balansrolstoelen voor optimale vrijheid.

 • Veelzijdigheid op diverse ondergronden: Een balansrolstoel biedt ongeëvenaarde vrijheid op verschillende terreinen.
 • 360-graden draaicapaciteit: Maak moeiteloos draaien op de plek mogelijk, zelfs in beperkte ruimtes zoals liften of krappe winkels.
 • Gemakkelijke manoeuvreerbaarheid: Navigeer vlot door deuropeningen en drukke winkels met soepele bediening.
 • Indrukwekkende snelheid: Bereik snelheden tot wel 20 km per uur voor een vlotte rit.
 • Ongeëvenaarde off-road mogelijkheden: Ervaar het gemak van off-road rijden met onze balansrolstoelen.
 • Niet beperkt tot één locatie: Dankzij het compacte ontwerp is de balansrolstoel gemakkelijk mee te nemen in de auto.

Ons assortiment balansrolstoelen

 • Bi-Go Occasion

  9.950,00

Zelf uitproberen?

Heb je een loopbeperking en ben je op zoek naar een hulpmiddel dat jouw vrijheid en zelfstandigheid vergroot? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op voor een vrijblijvende proefrit. Door middel van eigen ervaring en een eerlijk advies vinden we samen de perfecte machine voor jouw situatie.

Maak eenvoudig een afspraak via onderstaand formulier.
Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

  Veelgestelde vragen

  Wat is het verschil tussen een reguliere rolstoel en een balansrolstoel?

  De balansrolstoel onderscheidt zich door een unieke technologie die het mogelijk maakt om met slechts twee wielen soepel door verschillende terreinen te bewegen. De standaard rolstoel wordt gekenmerkt door ten minste vier wielen.

  Welke aanpassingen zijn mogelijk aan het frame van een balansrolstoel?

  Geen twee mensen zijn hetzelfde, geldt des te meer als het gaat om de behoeften van berijders van balansrolstoelen. Bij ons gaat maatwerk verder dan een optie; het zit in de kern van wat we doen. We begrijpen dat iedereen zijn eigen definitie van comfort en veiligheid heeft, daarom bieden we aanpassingen aan het frame van elke balansrolstoel aan.

  Denk hierbij aan het gebruik van diverse rugleuningen en kussens maar ook extra voorzieningen zoals armsteunen, krukhouders of beensteunen.

  Hoe kan ik de juiste balansrolstoel kiezen die bij mijn behoeften past?

  Het kiezen van de juiste balansrolstoel vereist wat onderzoek en aandacht voor detail. Door je behoeften te begrijpen, verschillende modellen te vergelijken en vooral een proefrit te maken, zorgen we ervoor dat je de rolstoel vindt die perfect past bij jouw levensstijl en mobiliteitsbehoeften. We nemen graag de tijd om samen met jou de mogelijkheden te verkennen. Maak gebruik van de gratis proefrit en onze ervaring om met vertrouwen de juiste beslissing te nemen.

  Zijn balansrolstoelen geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik?

  De meeste balansrolstoelen worden buiten gebruikt. Echter zijn er ook gebruikers die de stoel binnenshuis gebruiken.