Skip to main content

Geniet van je vrijheid

Met een balansrolstoel heb je meer bewegingsvrijheid om te genieten van het leven buiten.
Plan meteen een proefrit

Wat is een balansrolstoel?

De balansrolstoel is een opmerkelijke uitvinding die kan worden beschreven als een rolstoel met geavanceerde Segway-balanstechnologie. Soms aangeduid als een Segway rolstoel of Seated Segway (zit-Segway), biedt dit unieke voertuig een geheel nieuwe ervaring. Het onderscheidende kenmerk van de balansrolstoel is het vermogen om soepel te rijden op twee parallel geplaatste wielen. Dit zorgt ervoor dat deze rolstoel maximaal 20km/h kan rijden en inzetbaar is op bijna ieder ondergrond. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: offroad (gras, bospaden, zandpaden, grind, strand, sneeuw etc.) onroad (kinderkopjes, stoepen, slecht wegdek). Eigenlijk iedere ondergrond waar andere hulpmiddelen problemen mee hebben. Daarnaast is de balansrolstoel erg compact en makkelijk mee te nemen in een middenklasse auto.

Gebruikers hoeven slechts minimale handelingen uit te voeren om de rolstoel in beweging te krijgen. De balanstechniek zorgt ervoor dat de machine perfect in balans blijft en heel soepel te besturen is.

Voor wie is een balansrolstoel geschikt?

In principe is een balansrolstoel geschikt voor iedereen met een loopbeperking.
Echter zijn er wel wat minimale vereisten. Wil je hier meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Innovatief en stabiel

Een balansrolstoel kan uit de voeten op allerlei ondergronden. Vrijheid gegarandeerd.

 • Draai eenvoudig om je as in kleine ruimtes (zoals een lift of krappe winkels)
 • Rijd gemakkelijk door deuropeningen of door een drukke winkel
 • Behaal een snelheid tot wel 20 km per uur
 • Off-road rijden was nog nooit zo makkelijk!
 • Makkelijk mee te nemen in de auto!

Ons assortiment balansrolstoelen

 • Bi-Go Occasion

  9.950,00

Zelf uitproberen?

Heb je een loopbeperking en ben je op zoek naar een hulpmiddel dat jouw vrijheid en zelfstandigheid vergroot? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op voor een vrijblijvende proefrit. Doormiddel van eigen ervaring en een eerlijk advies vinden we samen de perfecte machine voor jouw situatie.

Maak eenvoudig een afspraak via onderstaand formulier. 
Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

  Veelgestelde vragen

  Wat is het verschil tussen een reguliere rolstoel en een balansrolstoel?

  Het grootste verschil is dat een balansrolstoel gebruik maakt van 2 wielen. Andere rolstoelen hebben minimaal 4 of zelfs meer wielen. Doordat de balansrolstoel maar 2 wielen heeft is hij erg compact en wendbaar en kan hij op bijna iedere ondergrond of helling uit de voeten.

  Welke aanpassingen zijn mogelijk aan het frame van een balansrolstoel?

  Niet 1 berijder is hetzelfde. Daarom zijn wij in staat om iedere balansrolstoel zo aan te passen dat de berijder veilig en comfortabel zijn of haar vrijheid tegemoet kan. Dit doen we door het aanpassen van het frame. Denk hierbij aan het gebruik van diverse rugleuningen en kussens maar ook extra voorzieningen zoals armsteunen, krukhouders of beensteunen.

  Hoe kan ik de juiste balansrolstoel kiezen die bij mijn behoeften past?

  Tijdens een proefrit zul je samen met Ruben naar de beste match gaan kijken. Ruben heeft veel ervaring omdat hij zelf al jaren gebruikt maakt van een balansrolstoel. Hierdoor kent hij dus alle aspecten van deze stoelen en kan hij je dus perfect adviseren.

  Zijn balansrolstoelen geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik?

  De meeste balansrolstoelen worden buiten gebruikt. Echter zijn er ook gebruikers die de stoel ook binnenshuis gebruiken. Dit hangt natuurlijk van de specifieke situatie af.